levendula lány

Almás-mazsolás pite

Szintén egy hipp-hopp kész konyhai mutatványt hoztam. A tésztája már ismerős lesz, ugyanis galette tésztából készült, csak a forma és a gyümölcs más, ami már az őszi felhozatalnak megfelelő.

Szóval tökre ugyanaz, ám kétséget kizáróan megunhatatlan!!!

 

image

Tehát a tészta:

  • 220 g liszt
  • 100 g vaj
  • 1 ek. porcukor
  • 1 csipet só
  • 1 tojás 
  • 50 ml víz

A lisztet a vajjal és a porcukorral, sóval összemorzsoljuk majd hozzáadjuk a vizet és a tojást. Gyorsan kell dolgozni, ugy lesz klassz a tészta! Miután összeállt hűtőbe bedobjuk fél órára. Egy kis kókuszgolyó nagyságú darabot hagytam a kinyújtott tészta mellett, amit a végére rátépkedtem a gyümölcsre. Majd kinyújtjuk a pite formának megfelelő méretűre úgy, hogy a szélein is legyen tészta. 

Az almát (vagy bármilyen évszaknak megfelelő gyümölcsöt) meghámozunk, negyedeljük, felszeleteljük. Én odatettem egy kicsit a tűzre cukorral, fahéjjal megdinszteltem. Hagytam egy kicsit levet engedni. (A levét én nem tettem rá, hogy ne tocsogjon a pite.)

A mazsolát és a reszelt citromhéjat sose hagyom ki, plussz vaníliás cukrot szórok rá!

image

 

A sütés előtti állapot!

190 fokon 40 perc alatt szépre és igazán finomra sütöm! Jaj de nagy kedvenc!!!

 

image

Ugye milyen gyönyörű? Igazi szerelem! 🙂

 

Várlak Facebookon!

Jó sütizést! Jó étvágyat!

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!