levendula lány

Bögrés túrós

Nagymamám receptje először anyukámra öröklődött, ám most már én is beállok a sorba. Anya nagyon sokszor ezt sütötte vasárnap, aztán mióta már nem lakok otthon ritkábban találkozom vele. Így hát most én jövök, hogy páromnak és persze magamnak is megsüssem.

Szóval egy bögrés sütiről van szó, így a konyhai spéci mérleget nem kell előszedni a spájz mélyéről. Egy gonddal kevesebb! Már szimpi.

A bögre olyan jó 2 dl-es legyen.

  • 3 bögre liszt 
  • 1 bögre cukor
  • 1 Rama (25 dkg)
  • 2 dl tejföl (na nekem egy kicsit sok lett azert szóval inkább menjen bele először csak a fele, bár én a tejföl sokaságát liszttel pótoltam, megoldható. Attól tartok kicsi bögrét használtam.)
  • 1 tojás
  • csipet só
  • 1 kávéskanál szódabikarbóna
  • reszelt citromhéj

A lisztet, a cukorral és a vajjal, sóval, szódabikarbónával összemorzsoljuk, hozzáadjuk a tojást, ill. a tejfölt. 2 részre osztjuk. Kinyújtjuk. Köze a túrótól kezdve, alma, barack, puding variációk mehetnek.

image

 

180 fokon olyan 55 percig sütöttem, nyilván sütőnként eltérő, plussz attól is függ milyen nagyra nyújtjuk a tésztát, nekem ez elég vastag lett most!

image

Várlak Facebookon!

Jó sütizést! Jó étvágyat!

Címkék: ,

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
  1. Hanna Smuczer says:

    Igen, igazad van teljesen! Köszönöm szépen az észrevételt, legközelebb már tényleg megpróbáljuk megvárni, amíg kihűl! 😉 Ahh csak az az illat…! 🙂

  2. Erika Szócsi says:

    Szia Hanna!
    Csak egy gyakorlati jótanács! A sütit ne forrón vagy melegen szeleteld, hagyj neki időt hűlni. Akkor gyönyörűen lehet szeletelni és a fotó is jobban sikerül. 🙂

  3. Hanna Smuczer says:

    Szia!
    Ne haragudj, tényleg kihagytam a túrót a leírásból! 500 grammot tettem bele, a kinyújtott két lap közé és egyszerre sütöttem! És inkább egy sütős méretű nagytepsi nagyságúra kell kinyújtani, mert nekem túl vastag lett, szinte elveszett benne a túró.
    Almánál lehet reszelve is meg szeletelve, csak előtte én meg szoktam dínsztelni, fahéjjal és sok cukorral! Aztán a levét kinyomkodom, úgy teszem rá!
    Lekvárnál pedig csak simán rákenem a két lap közé.
    Remélem kellően tudtam Neked válaszolni!
    További szép szerdát! 🙂

  4. Jutka Tóth says:

    Szia!
    Mennyi túrót szoktál beletenni közé? Vagy együtt sütöd meg? És ha lekvár akkkor inkább savanykásabb ha alma akkor reszelve? Szóval írd meg légyszíves tothjutka@freemail.hu


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!