levendula lány

Rácsos almás-gránátalmás-baracklekváros pite

Első rácsos pitém, úgyhogy ezért olyan rusztikus. Idén előre gondolkoztam, felszeletelve tettem el almát a fagyasztóba, és milyen jól jött most! Csak kiengedem, dínsztelem, Ízesítem és már mehet is a pitébe. 4 almát tettem egy kis zacskóba, úgyhogy a mai piténkben 4 alma lakik. image 25 cm-es piteformához a következő hozzávalókat gyúrtam össze gyors mozdulatokkal:

  • 180 g liszt
  • 20 g kristálycukor
  • 1 csipet só
  • 80 g hideg vaj
  • 3-4 teáskanál hideg víz, kb 10-12 ml
  • 1 tojás villával felverem kicsit, a háromnegyed részét a tésztába teszem, a maradékkal megkenem a rácsos tetejét majd

Hűtőbe teszem 1 órára. Közben az almát elkészítem, 30 g vajon párolni kezdem, majd a cukorral, a fahéjjal ízesítem. 15 percig minimum készült, a levét leöntöttem. image Töltelék:

  • baracklekvár
  • 4 alma
  • fahéj
  • cukor
  • reszelt citromhéj
  • negyed citrom leve
  • gránátalma magok
  • mazsola

A pitetésztát két részre veszem, a tetejére kevesebb tésztát szánok. Kinyújtom, 170 fokon 15 perc alatt megsütöm. Miután kivettem megkenem baracklekvárral, ráteszem az almát, gránátalmát (nálunk épp maradt pár szem), mazsolát, ráreszelem a citromhéjat, a levét rányomom, becsíkozom, lekenem a tojással, majd 170 fokon 20 percig megsütöm. image Hű remélem nem hagytam ki semmit. Bár megálmodtam rá a diót is, csak menet közben elfelejtettem rátenni sajnos. Pedig igazán illett volna rá.

Várlak Facebookon!

Jó sütizést! Jó étvágyat!

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!