levendula lány

Leveles tészta Nr1: Diós búrkifli

Extra gyors és extra finom, hát kell ennél több? Oké… a leveles tészta bolti, ami tök nagy csalás, ám ha otthon készítjük az előző jelzők már nem illenek rá.

image

Szóval szerintem érdemes a fagyóban leveles tésztát plussz rétestésztát tartani vésztartalékként sürgős esetekre és nem sürgős esetekre is egyaránt! 

  • 1 csomag 275 g leveles tészta (12 db lesz belőle)
  • 1 tojás 
  • 65 g porcukor
  • 65 g darált dió + késsel összeaprított diót szórtam a tetejére

image

A történet mindössze ennyi hozzávalóból áll. A leveles tésztámat kitekertem, kicsit megnyújtottam. Függőlegesen 4 csíkra vágtam, közben a tojást kettèválasztottam és felvertem a tojásfehérjét, majd beleforgattam a porcukrot és a diót is. A sárgáját a képen látható módon a tésztacsík szélére kentem, a diós keveréket a másik felére.

image

Felcsavartam és a tésztakígyókat 3 fele vágtam. Sütőpapírral bélelt tepsibe tettem, majd megkentem a maradék tojás sárgájával, diót szórtam rá. 180 fokon 20-22 perc alatt megsütöttem!

image

Ti mit szoktatok leveles tésztából készíteni? 

Várlak Facebookon!

Jó sütizést! Jó étvágyat!

Kommentek

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!