levendula lány

Krumplis tészta, az örök klasszikus

Hihetetlen régen ettünk krumplis tésztát. Én speciel tuti vagy 5 éve, párom szintén hasonlóan. Pedig, hát gyors, egyszerű és nagyszerű.  És nemrég derült ki, hogy tesóm kedvenc étele. Szóval legközelebb, ha jön akkor tuti ezt készítek, mert legutóbb csak turkálta a lasagna-t…

image

Hozzávalók 4 adaghoz:

  • 200 g fodros kocka száraztészta
  • 1 fej vöröshagyma 
  • 1 kávéskanál fűszerpaprika 
  • 600-700 g krumpli
  • 2-3 evőkanál olaj

A tésztát forrásban levő vízbe öntöm, majd a csomagoláson lévő utasításoknak megfelelően készre főzöm.

Amig fő a tészta, a krumplit meghámozom, felkockázom. Pörköltalapot készítek. {A hagymát felaprítom, olajon megpirítom. Lehúzom a tűzről, rászórom a fűszerpaprikát. Felöntöm fél pohár vízzel, visszahúzom a tűzre és megvárom, amíg lefő róla.} Ekkor hozzáadom a krumplit, felöntöm annyi vízzel, amennyi majdnem ellepi, kb 1-1,5 pohár.

Ha megfőtt a krumpli kb 20 perc, kicsit összetöröm a fakanállal, majd hozzákeverem a leszűrt, átmosott tésztát. 

Facebook oldalam ITT találod! 

image

Várlak Facebookon!

Jó sütizést! Jó étvágyat!

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!