levendula lány

Pávaszem (macskaszem)

Valami eszméletlen finom ez a süti. Anyától tanultam a receptet, ő nagyon sokszor szokta sütni. Egy rohanós hétköznap estébe is belefér a gyorsasága miatt. Kicsivel több, mint 1 óra alatt már készen is van sütéssel, mindennel együtt! 

A tésztája friss élesztős, de a kelesztésre nem kell várni, rögtön nyújtható és tölthető. És ha ez nem lenne elég szinte szétolvad a szánkban, olyan puha lesz.

image

A dícsérethullám után akkor nézzük a receptet.  A következő adag 2 rúdhoz elég, de egy vasárnapi, családi ebéd után 4 rúd is elfér.

  • 225 g liszt
  • 125 g vaj/margarin
  • 50 ml tej
  • 15 g friss élesztő + 1 kávéskanál porcukor
  • 1 evőkanál porcukor
  • 2 tojássárgája
  • kb fél üveg baracklekvár
  1. Langyos tejben elkeverek egy kávéskanál porcukrot, belemorzsolom a friss élesztőt.
  2. A lisztet a vajjal elmorzsolom. 
  3. Elkeverem benne az 1 ek porcukrot.
  4. A tojásokat kettéválasztom, a fehérjét majd a töltelékhez fogom felhasználni.
  5. A 2 tojássárgáját és az élesztős keveréket hozzáöntöm a liszthez és gyorsan összeállítom a tésztát, amit két gombócra szedek.
  6. Lisztezett munkanapom kinyújtom tepsi nagyságú téglalapra.
  7. Megkenem baracklekvárral az egész kinyújtott tésztát.
  8. A két hosszabbik oldalát elkezdem feltekerni addig, amíg kb 3-4 cm-es hely marad közepén.
  9. A középen lévő üregbe kanalazom a kikevert tölteléket (felét az egyik rúdra, felét a másikra).
  10. 200 fokon 20-25 perc alatt megsütöm.

Töltelék: 

  • 2 tojásfehérje habbá verve
  • 150 g darált dió
  • 150 g porcukor

Facebookon ide kattintva megtalálsz!

image

Várlak Facebookon!

Jó sütizést! Jó étvágyat!

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!