levendula lány

Főzött vaníliafagyi (gép nélkül)

csokifagyi után felbátorodva elkészítettem a klasszikus párját, a vaníliafagyit is, ami szerencsére szintén szuperül sikerült. Most egy főzött fagyi receptet próbáltam ki. Annyi hátránya van csupán, hogy sokat kell kavargatni a tűzön. Viszont a boltinál finomabb és szabadon variálható fagyit kapok, amiben nem mellesleg tudom mi van!

Ez egy alap vaníliafagyi recept, ami gyümölcsökkel vagy csokidarabokkal is variálható!

image

Hozzávalók kb 1 bolti dobozos fagyi mennyiséghez;

  • 5 tojássárgája
  • 3 dl tej
  • 2 dl habtejszín
  • 1 csomag bourbon vaníliás cukor
  • 80 g kristálycukor
  1. A cukrot fehéredésig keverem a tojássárgákkal, majd felöntöm a tejjel és a tejszínnel. 
  2. Hozzáadom a cukrokat.
  3. Kis lángon sűrűsödésig kevergetem, nem szabad felforralni.
  4. Hagyom kihűlni. Miután kihűlt hűtőbe teszem, majd a fagyasztóba. Félóránként átkavarom (kb 5 órán keresztül, azaz 10x) konyhai robotgéppel a kristályosodás megakadályozása miatt, így krémes fagyit kapok.

Tipp: a maradék tojásfehérjét pedig vagy elkészítem gyorsan pár egész tojással rántottának, vagy műanyag pohárba öntöm és a fagyasztóba teszem.

Várlak Facebookon!

Jó sütizést! Jó étvágyat!

Címkék: , , ,

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!