levendula lány

Körtés sütemény

Ez a süti nem jött volna létre ha időben elfogyasztjuk az otthonról küldött körtéket és nem várjuk meg, amíg barnulni és puhulni kezd. Amúgy 4 darab szerencsétlen kis körtécskéről van szó, de akkor is sajnáltam volna ha ránkro#&@ad. Végül állítom a legjobb dolog történt velük, ami egyáltalán egy körtével történhet! Isteni süti lett belőlük.

Amúgy eredetileg ma sütőtökös muffint szerettem volna készíteni, meg is sütöttem hozzá a tököt, ám így ez a projekt holnapra csúszott át. Amúgy úgy imádom az őszt… Azt sem tudom mit és milyen gyümölcsből süssek.. a szilvát, a sütőtököt, a körtés és az almás sütiket.. a lehulló leveleket, az őszi erdőt. Nem titok: a kedvenc évszakom. 

A körtés(-almás) sütiről “ezerszázalék”, hogy amíg élek ez a film fog az eszembe jutni: Carnage (Az öldöklés istene). Aki látta az tudja (kacaj), aki pedig még nem, mindenképpen nézze meg! Leírhatatlanul szenzációs. 

image

Hozzávalók 28×8 cm-es formához:

  • 120 g natúr joghurt
  • 75 g olaj
  • 100 g kristálycukor
  • 1 tojás
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 csipet só
  • 180 g liszt
  • 1/2 csomag sütőpor

A körtés részhez:

  • 400 g körte (kb 3 egészséges darab)
  • 1/2 teáskanál fahéj
  • 3 evőkanál kristálycukor
  • 2 evőkanál búzadara
  1. Először elkészítem a körtés részt. A körtéket kicsumázom, kockákra vágom. Felteszem egy lábasban a cukorral, a fahéjjal, hagyom kicsit levet engedni, majd hozzáadom a búzadarát. Kb 5-7 percig kevergetem, amíg megszívja magát a búzadara és kicsit kocsonyás nem lesz.
  2. A tésztához az olajat, a joghurtot és a tojást elkeverem kézi habverővel, hozzáadom a cukrokat és a csipet sót.
  3. Majd a száraz hozzávalókat is hozzáadom és csomómentes tésztává keverem. Ha nagyon szilárd lenne, adok hozzá egy kis joghurtot.
  4. A sütőpapírral bélelt forma aljára kaparom a tésztát, majd egyenletesen eloszlatom rajta a körtés részt.
  5. 190 fokos sütőben 40-45 percig sütöm, tűpróbával ellenőrzöm.

Várlak Facebookon!

Jó sütizést! Jó étvágyat!

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!