levendula lány

Isteni puha túrós batyu, tiszta Nagyi!

Ebben a bejegyzésben ódákat fogok zengeni erről a receptről, előre szólok: veszélyesen finom! Mindenkinek ki kell próbálnia, mert egyszerűen tuti ezerszázalékos a siker! Nekem teljesen olyan ízű lett, minta nagymama készítette volna, ami akkora boldogság, mivel nagymama csak marokra mér ki mindent és egyszerűen nem tudom utánozni amit csinál, viszont ez a recept.. szinte megszólalásig hasonlít rá. Limara túrós batyu receptje alapján készítettem.

Hozzávalók 20 db batyuhoz:

A tésztához:

  • 300 g liszt
  • 160 ml langyos tej + 1 kk. porcukor
  • 13 g friss élesztő (vagy 1/2 csomag szárított élesztő)
  • 40 g porcukor
  • 1 csipet só
  • 1 egész tojás + 1 tojás a kenéshez
  • 40 g olvasztott vaj

A túrós töltelékhez: A túrót, a búzadarát, a cukrokat, a citrom reszelt héját és a tojássárgáját elkeverem. Egy másik tálban felverem a tojásfehérjét kemény habbá, majd óvatosan a túróhoz keverem.

  • 450 g túró
  • 22 g ~ 2 ek. búzadara
  • 100 g kristálycukor
  • 1 cs. vaníliás cukor
  • 1 citrom reszelt héja
  • 2 tojássárgája
  • 2 tojásfehérje kemény habbá verve
  • mazsola
  1. A langyos tejben elkeverek 1 kávéskanál porcukrot, beleszórom vagy belemorzsolom az élesztőt. 10 percig hagyom felfutni.
  2. Közben kimérem a lisztet, a porcukrot, a sót és elkeverem.
  3. Kimérem a vajat és mikróban felolvasztom.
  4. Ha felfutott az élesztő beleütöm az egész tojást, majd a lisztes keverékhez öntöm, majd a robotgépem dagasztókarjával tésztává állítom össze.
  5. Egy evőkanállal kanalanként hozzáadom a megolvasztott vajat, majd tovább dagasztom. Hogyha teljesen elválik az edény falától leállítom a gépet, kelesztőtálba teszem a tésztát, vagy letakarom konyharuhával és duplájára kelesztem (45-50 perc).
  6. Ha megkelt (akkor jó, ha benyomom az ujjammal és visszarúgja magát) lisztezett pultra borítom, majd 50×40 cm-esre nyújtom, elég vékony lesz a tészta. 10×10 cm-es négyzetekre vágom.
  7. 180 fokra bekapcsolom a sütőt.
  8. Egy evőkanál tölteléket teszek a négyzetek közepébe, összefogom a 4 sarkát, csavarok rajta egy kicsit, hogy megálljon. Sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatom őket, hagyom kelni még kb 20 percig, majd lekenem kicsit felvert egész tojással.
  9. 180 fokos sütőben 15 perc alatt megsütöm. (Tényleg elég neki ilyen rövid idő!)

A recept forrása! Nagyon köszönöm, annyira finom! ❤️

Várlak Facebookon!

Jó sütizést! Jó étvágyat!

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!