levendula lány

Kefires süti (bögrés, kevert, extra gyors)

Nagymama hétvégére csak sütött, pedig 5x elmondtam neki, hogy ne süssön, mert viszünk sütit, de hát milyenek a nagymamák!? De nagyon örülök, hogy megsütötte, mert egy isteni recepttel bővült a füzetem, plusz így a blog is! Nem beszélve arról, hogy kb ketten majd’ felfaltunk egy egész tepsivel pár óra alatt, mert annnnnyira de annyira isteni volt.

Könnyű, puha, olajos tészta, aminek az egyik felébe meggyet szórt mama, a másikba pedig csokidarabokat. Persze számtalan variációt ki lehet találni, én almával készítettem el.

Küldött belőle velünk egy dobozzal, viszont 1 napot nem élt meg, olyan hamar elfogyott. Szóval meg KELLett sütnöm! 

Egyébként nagyon egyszerű a recept, 10 perc munka 30 perc sütés. Ráadásul nagyon méregetni se kell, mert a kefires pohár a mérce. (Persze azért én kimértem, mint minden mást.)

Hozzávalók 25×32 cm-es tepsihez:

  • 1 doboz kefír 150ml
  • 2 kefires pohár kristálycukor 200g
  • 3 kefires pohár liszt 310g
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 dl olaj
  • 4 egész tojás
  • 2 db alma
  1. A lisztet átszitálom, elkeverem a sütőporral. 
  2. Hozzáadom a kefirt, az olajat, a kristálycukrot és a tojásokat. Csomómentesre keverem.
  3. Sütőpapírral bélelt tepsibe öntöm.
  4. Az almák magházát eltávolítom, majd felszeletelem, cukorral és kis fahéjjal összekeverem, ráteszem a masszára.
  5. 180 fokon 30-35 perc alatt megsütöm.

Várlak Facebookon!

Jó sütizést! Jó étvágyat!

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!