levendula lány

Isteni illatok a konyhánkban: zöldséges raguleves

Levest főzni szuper klassz dolog. Imádom az összes lépését a zöldség felszeletelésétől kezdve, amit persze igyekszem mindig maximálisan precízre készíteni – ez ilyen relax meló nálam, az első illatfelhőn keresztül, amikor a pirított zöldségek először megcsapják az orrunkat, az első kóstolóig, amikor már az ízek kezdenek összeérni, de még nem tökéletes. Aztán jön a kérdés, hogy mit rakják még bele!? Aztán amikor először eszünk belőle.. és amikor másnap vagy harmadnap, mert bizony ketten sokáig esszük, de ez a szerencse, mert akkor még finomabbak! 

Imádom mind a krémleveseket, mind a tejfölös habart leveseket, aztán ott a palócleves és persze a ragulevesek, ó és a paradicsomleves hát istenem az de finom, sok cukorral, vagy bazsalikommal, Ti mivel szeretitek? 🙂 Na jó, lehet a leves a kedvenc ételem!

Hozzávalók egy 5-6 literes lábashoz:

  • 2 csirke alsócomb
  • 2 szál sárgarépa
  • 2 szál fehérrépa
  • 1/2 karalábé
  • 2 bögre borsó
  • 1 közepes fej vöröshagyma
  • 1 evőkanál zsír/olaj/vaj
  • 1 kávéskanál fűszerpaprika, só, bors, ételízesítő
  • friss petrezselyem
  1. A zöldségeket megtisztítom és felkarikázom. A karalábét felkockázom.
  2. Kis zsíron, vagy olajon vagy vajon pirítani kezdem a felszeletelt zöldségeket (fehér és sárgarépa, karalábé). Hozzáadom a borsót.
  3. A vöröshagymát megtisztítom és egészben hozzáteszem. Beleteszem a combokat is.
  4. Felöntöm kb 2 dl vízzel. Fűszerezem. Ha forr felöntöm annyi vízzel, amennyit enged a lábas. Amint elkezd forrni lentebb veszem alatta a lángot és takarékon főzöm addig, amíg a hús megpuhul.

Várlak Facebookon!

Jó sütizést! Jó étvágyat!

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!