levendula lány

Könnyű sárgabarackos pite

Kísérlet No2. – avagy hogyan süssünk ugyanolyan kevert sütit, mint nagymama, az általa lediktált receptből!? Sehooogy. Lehetetlen. Nagyon finom lesz, mennyei tényleg, de ugyanolyan sose.

Az első variációhoz képest emeltem a natúr joghurt mennyiségén, hogy még puhább legyen a tészta. Isteni lett. Egyre jobb! Sárgabarackkal pedig hát.. eszméletlen finom.

A barackot kis cukorral és fahéjjal tűzálló lábasban karamellizáltam és ribizlit is szórtam a tészta tetejére, ami fanyarságával tökéletesen kiegészíti az édes, már-már lekvárszerűen krémes barackot a kisült sütiben.

Plusz annyi a trükk benne, hogy a kollégám házi tejből isteni joghurtot készített nekem. Na ez került a sütibe, vagyis csak egy része, mert a többit befaltam. 🙊

Hozzávalók 25×32 cm-es magas peremű tepsihez:

  • 300 g liszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 180 ml natúr joghurt
  • 100 ml olaj
  • 200 g kristálycukor
  • 4 egész tojás
  • 1 csipet só

Tetejére /500 g gyümölcs/

  • 7-8 db sárgabarack
  • pár fürt ribizli
  • 1 ek kristálycukor
  • kis fahéj
  1. A sütőt előmelegítem 180 fokra.
  2. A lisztet átszitálom, elkeverem a sütőporral.
  3. Hozzáadom a joghurtot, az olajat, a kristálycukrot és az egész tojásokat. Csomómentesre keverem.
  4. Sütőpapírral bélelt tepsibe öntöm.
  5. A barackot 6 szeletre vágom, 1 evőkanál cukorral és kis fahéjjal összekeverem, tűzálló edénybe teszem és pár percig (~5 perc) kevergetem, majd szépen a tésztára rakosgatom. A ribizlit is ráteszem.
  6. 180 fokon 30-35 perc alatt megsütöm. Tűpróbával ellenőrzöm.

Várlak Facebookon!

Jó sütizést! Jó étvágyat!

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!