levendula lány

Sárgabaracklekvár almával & citrommal

Gyorsan leírom, mielőtt teljesen elfelejtem. Pedig nem kellene, mert már előre tudom, hogy nagyon kapós lesz, ugyanis isteni finomra sikerült az ízkombináció és csak pár üveggel készült. Ez a két tényező egyenlő az *egy hónap múlva már nem lesz* állapottal. Nálunk ez így szokott lenni.. amiből sok van az nem kell, amiből pedig pár kilót… Tovább »

Könnyű sárgabarackos pite

Kísérlet No2. – avagy hogyan süssünk ugyanolyan kevert sütit, mint nagymama, az általa lediktált receptből!? Sehooogy. Lehetetlen. Nagyon finom lesz, mennyei tényleg, de ugyanolyan sose. Az első variációhoz képest emeltem a natúr joghurt mennyiségén, hogy még puhább legyen a tészta. Isteni lett. Egyre jobb! Sárgabarackkal pedig hát.. eszméletlen finom. A barackot kis cukorral és fahéjjal tűzálló lábasban… Tovább »

Dubarry csirkemell szaftos, sajtszószos besamellel

Annyi étel van, amit még (kezdő háziasszony lévén) nem készítettem el. Általában hetente kétszer főzök nagyobb adagokat és egyszerűen annyi finomság van már felírva a képzeletbeli listámra, hogy több évbe fog telni, mire végigfőzöm.  Nem kell itt nagy dolgokra gondolni, például szerepel rajta egy finom sárgaborsófőzelék, töltött paprika.. ezek az igazi otthoni anya, nagymama ételek!… Tovább »

Őszibarackos kelt lepény

Tegnap sokáig agyaltam, hogy milyen sütit is süssek a hétvégén. Egy volt csak biztos, hogy  őszibarackosnak kell lennie. Egyrészről az örök befutó GALETTE-n gondolkoztam, másrészt pedig az isteni finom, nemrég megsütött KELT LEPÉNYen. Végül tekintettel arra, hogy a galettet egy rohanós hétköznapon is el tudom még készíteni a kelt tésztás variációra esett a választásom.  Kicsit változtattam a tészta… Tovább »

Mennyei őszibarackos galette

A tésztát kevesebb, mint 15 perc alatt össze lehet állítani, a pepecs része inkább a gyümölcsök felszeletelése. Viszont az íze kárpótolni fog bennünket. Szerintem aki egyszer elkészíti, vagy megkóstolja tuti beleszeret, mint pl tesóm: rögtön a kedvence lett. Ahogy az omlós vajas tészta összekeveredik a sült barackkal és a lekvárral…. Nálunk az a tapasztalat, hogy… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!