levendula lány

Egyéjszakás zabkása chia maggal, banánnal

Ezt ettük reggelire már több, mint egy éve minden délelőtt: chia magos műzlit tejjel. Viszont most a kedvenc pirított zabpelyhes, sokmagos, “svájci stílusú” műzlinket már nem forgalmazza a T€&@o, így muszáj vagyok magamnak előállítani egy műzlikeveréket, ami hasonló hozzá, mert a bolti műzlik zöme tömve van cukorral. (Update: szerencsére találtunk még pár csomaggal, szóval vettünk… Tovább »

Szuper isler házilag

Hétvégére valami olyan sütit kellett kitalálnom, amit előre el tudok készíteni, mert már látom, hogy nagyon nem lesz időm rá. Szóval reggel beindult a nagy fejtörés, hogy mégis akkor mivel várjam a vendégeket?! Végül kitaláltam: islerrel, linzerrel és sajtos rúddal.  A linzert már begyúrtam ma, így holnap ki tudom sütni és vasárnapig enni se kér, szóval pipa. Az… Tovább »

Diós csavart rudacskák

A következő recept valami eszméletlen finom kis ropogtatnivaló apróság és nem viccelek, ha azt mondom, hogy 30 perc alatt készen van sütéssel együtt cakkom pakk!  A receptet Stahl könyvéből már vagy 4 éve kinéztem és mindig amikor fellapoztam átfutott az agyamon, hogy ‘jaj ki kellene már próbálni’. Na most eljött az ideje. Kis változtatásokkal ugyan,… Tovább »

Isteni aranygaluska

Régen kiskoromban sosem tudtam megjegyezni a nevét, valahogy nem jött a nyelvemre, pedig nem bonyolult. Ezért elneveztem ‘pirosbucinak’, mert anya mindig piros tepsiben készítette és bucira dagadt.  Már akkor is a kedvenceim közé tartozott, ami mára is változatlan, viszont a neve már megy! 😀 Most nem tudok jönni a szokásos szöveggel, hogy gyors süti, mert… Tovább »

Pávaszem (macskaszem)

Valami eszméletlen finom ez a süti. Anyától tanultam a receptet, ő nagyon sokszor szokta sütni. Egy rohanós hétköznap estébe is belefér a gyorsasága miatt. Kicsivel több, mint 1 óra alatt már készen is van sütéssel, mindennel együtt!  A tésztája friss élesztős, de a kelesztésre nem kell várni, rögtön nyújtható és tölthető. És ha ez nem… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!