levendula lány

Felhőpuha ökörszem

Eltelt a hét, jött a péntek és vele együtt a kérdés, hogy mit is süss(ünk)ek a hétvégén? Természetesen ❤️-em rögtön rávágta, hogy túrós batyut. Hm.. értem én, hogy nagyon ízlik Neki – félreértés ne essen, nekem is hatalmas szerelmem ez a batyu – azt mondta: a tiszalöki nagymamájánál töltött gyermekéveire emlékezteti, mert ugyanilyen íze volt… Tovább »

Pihe-puha foszlós fonott kalács házi eper lekvárral

LekvárszezON! Ez körülbelül egyet jelent a töménytelen mennyiségű fonott kalács sütéssel! De ha egyszerűen annyira finooom!? Mit lehet tenni? Nincs mese: sütni, enni, sütni kenni… imádjuk! Lekvárt főzni szuper dolog. Mondjuk én a könnyebb utat választom, ciki, nem ciki, de a 3:1 dzsemfix azért megkönnyíti az életem. Szuper kis találmány. A héten eljött az eper lekvár… Tovább »

Illatos kelt kuglóf

Szülinapomra megkaptam a nagyon régóta vágyott Limara könyveket! Persze még Egerben, anyáéknál rögtön fel is avattam, megsütöttem ezt a csodaszép és irtó foszlós, pihe-puha vaníliás-kakaós hatalmas kuglófot. Naaaagy sikere volt annyit elárulhatok! Mivel hatalmas, képtelenség, hogy aznap elfogyjon szóval én még hétfőn és még kedden is ezt vittem be a munkahelyemre reggelinek! Megkentem két szeletet,… Tovább »

Foszlós cifra kalács

Azért egy igazi, otthoni, saját készítésű kalácsnak nincs párja a világon! Aki csak teheti és van ideje süssön!! Teljesen más érzés felvágni, beleharapni, megkenni, na szóval nagyon klassz érzés, plusz természetesen szuper finom, igazi, ízes kalács, aminek szinte lelke van! Imádok kalácsot sütni – mondjuk szerintem ez lejött az előbbi ömlengésemből – viszont rengeteg idő… Tovább »

Fonott kalács

Tegnap elkészítettem életem első eperlekvárját, amihez MUSZÁJ voltam egy házi, csudafinom kalácsot sütni, hogy felavassuk. És mennyire jól tettem, nagyon jó uzsonna lett belőle! A lekvár pedig…. olyan mintha friss epret ennénk! 🙂  Hozzávalók 2 közepes/1 nagy kalácshoz: 250 g liszt 130 ml langyos tej 15 g friss élesztő 1 tk porcukor 40 g porcukor… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!