levendula lány

Süss hamis levelest 3 hozzávalóból!

Egyszerű, tojás mentes, gyors ‘nagyisüti’. Hamis leveles, amit tölthetünk mákkal, dióval, lekvárral, nutellával, csokival, de akár pudinggal is.  A kép tulajdonképpen magáért beszél, szóval tényleg nagymama készítette. A vászon nagyon különleges, nagymama stafírungjába tartozik. Lánykorában ő készítette és magát a vásznat is a családdal együtt készítették kenderből! Azért ma már ezt elég nehéz elképzelni. Tavasszal… Tovább »

Almarózsa

Gyönyörű, mutatós finomság! Ismét leveles tésztára lesz szükség az elkészítéséhez. 1 csomag leveles tészta baracklekvár 2 db nagy alma A leveles tésztát kicsomagolom, kicsit megnyújtom. A téglalap alakú tésztát 6 részre vágom. Mindegyik csíkot megkenem kis lekvárral. Kevesebbel, mint én a képen. Sok lekvárral nagyon nehezen sül át! Az almát kettévágom, kicsumázom. Vékony szeleteket vágok… Tovább »

Szívecskés túrós-barackos leveles tészta

Meglepi Valentin napra! Annyira egyszerű és nagyszerű, hogy férfiak is nyugodtan megpróbálkozhatnak vele, a siker garantált! Hajrá fiúk!! 🙂  Sajnos én csak barackból tudtam elkészíteni, EPERből lenne az igazi, főleg tényleg Valentin napra, mert az alakja és a színe tökre illik erre az alkalomra, szivecskét formál! Ismét a kedvencünkhöz nyúltam, a jó öreg leveles tésztához.(Fiúk:… Tovább »

Túrós fornetti házilag

A Google után a legjobb barátunk a leveles tészta! Előző leveles tésztás receptjeimben már ecseteltem erényét, úgyhogy most nem fogom annyira az egekig magasztalni. Imádom. Csak olyan lassú, mire kiolvad! De ez legyen az én hibám, mert eddig csak hirtelen ötlettől vezérelve sütöttem meg. Ám ha reggel kigondolnám előre, ilyen “gondom” nem lenne. Szóval most… Tovább »

Triplacsokis leveles tészta

Avagy gyorsan valami finomat. A hátránya pusztán annyi, hogy lassabban olvad ki, mint amennyi idő alatt elkészítem. De ennyi baj legyen.  1 csomag leveles tészta 1 tojás a kenéshez 1 tábla csoki vagy bármilyen puding (pudinggal kevésbé tömény) szeletelt mandula  A leveles tésztát a következő képeken látható módon alakítom.  Majd miután befontam, lekentem kicsit felvert… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!