levendula lány

Pihe-puha mákos pillangó/tekercs

Rövid leszek: ez egy álom! A töltelékét leginkább a mákos bejgliéhez tudnám hasonlítani, a tésztáját pedig egy pihe-puha lekváros buktához. Isteni finom lett a végeredmény. Ráérős hétvégéken reggelinek, tízórainak tejjel, kakaóval egyszerűen tökéletes. Netán hogyha még hétfőre is maradna, suliba, munkahelyre tízórainak szuper. Ismétlem: ha maradna.. Hozzávalók 14 darabhoz: 250 g liszt 30 g porcukor… Tovább »

Iszonyúan finom mákos szilvás lepény

Régen anya sokszor készítette ezt a sütit a vasárnapi nagy ebédek mellé, annyira szerettem mindig. Most elkészítettem én is az ő receptje alapján. A tésztája valami álom: puha kelt tészta.. rajta fahéjas szilva, egy kis mák és végül egy tojásfehérjés, porcukros habréteg, ami az egészet megkoronázza. Ez a réteg egyébként elhagyható, csak akkor megmarad a két tojásfehérje, de egy gyors rántotta mindenen… Tovább »

Mézes-mákos pozsonyi kifli

Hihetetlen, de lassan már a bejglit is elkezdhetjük sütögetni. Ismét eltelt egy év, amit alig hiszek el, most volt nemrég karácsony, hát komolyan. Nagyon durva. Amúgy akár előbejglinek is nevezhetnénk, mert szerintem nagyon hasonló. A mákos töltelék a méztől lesz igazán különleges, egyszerűen valami isteni ebben az igazán omlós tésztában.  Kicsit le vagyok maradva blogolás… Tovább »

Fonott kalácsból MÁKOS GUBA torta

Hát leírni esküszöm bonyolultabb volt, mint elkészíteni…! El sem hiszem, hogy ilyen hosszú lett a leírása ennek az egyszerű finomságnak. Úgyhogy csak ajánlani tudom, mert egy szuperfinom ebéd, vacsi, vagy desszert lehet belőle!  Hozzávalók kb 28 cm-es tortaformához: 500 g fonott kalács A vaníliás sodóhoz: 4 tojás kettéválasztva 400 ml tej 3 evőkanál kristálycukor 1… Tovább »

Nem pusztán egy RÉTES…

Szilveszterkor szokás rétest sütni, hát így tettünk most mi is. A régi nagyanyáink, dédanyáink egész asztallapon végighúzott réteséhez képest van benne egy kis csalás, mert azért sajnos én olyat nem tudok. Ám a bolti réteslapot bőven fölülmúlja és egész hamar készen is van. Szóval isteni. A recept különben Velemből való, ahová hajdúszoboszlói nagymamámék szinte minden… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!