levendula lány

Sárgabaracklekvár almával & citrommal

Gyorsan leírom, mielőtt teljesen elfelejtem. Pedig nem kellene, mert már előre tudom, hogy nagyon kapós lesz, ugyanis isteni finomra sikerült az ízkombináció és csak pár üveggel készült. Ez a két tényező egyenlő az *egy hónap múlva már nem lesz* állapottal. Nálunk ez így szokott lenni.. amiből sok van az nem kell, amiből pedig pár kilót… Tovább »

Könnyű sárgabarackos pite

Kísérlet No2. – avagy hogyan süssünk ugyanolyan kevert sütit, mint nagymama, az általa lediktált receptből!? Sehooogy. Lehetetlen. Nagyon finom lesz, mennyei tényleg, de ugyanolyan sose. Az első variációhoz képest emeltem a natúr joghurt mennyiségén, hogy még puhább legyen a tészta. Isteni lett. Egyre jobb! Sárgabarackkal pedig hát.. eszméletlen finom. A barackot kis cukorral és fahéjjal tűzálló lábasban… Tovább »

Zsenge borsófőzelék kacsazsírral

A héten 2 hatalmas vödör borsóval ügyködtem esténként. Nagymamáék és anyáék kertjében is van, szóval innen is – onnan is jött egy – egy vödörrel velünk.  Hazaérve film elindít, nappaliba 3 edény bekészít, szőnyegre leül és borsót fejt. Ez ment 3 napig. Aztán olyan fél 10 körül blansíroz, borsót leszűr, kihűt és ottfelejt. Reggelig. Reggel… Tovább »

Pihe-puha foszlós fonott kalács házi eper lekvárral

LekvárszezON! Ez körülbelül egyet jelent a töménytelen mennyiségű fonott kalács sütéssel! De ha egyszerűen annyira finooom!? Mit lehet tenni? Nincs mese: sütni, enni, sütni kenni… imádjuk! Lekvárt főzni szuper dolog. Mondjuk én a könnyebb utat választom, ciki, nem ciki, de a 3:1 dzsemfix azért megkönnyíti az életem. Szuper kis találmány. A héten eljött az eper lekvár… Tovább »

Bográcsgulyás pulykamellből?!

Hétvégén minden adott volt: jó idő és bográcsozási kedv! Előre jelzem bográcsgulyásunkat pulykamellből készítettük, szóval nem az az eredeti “hűdeigazi” recept jön, hanem az, ahogy mi, ezen a hétvégén elkészítettük. Ennek ellenére, vagy éppen ezért, nagyon, de nagyon finom lett! Eszméletlen íze van a szabad tűzön készült ételeknek, a fa, a füst.. minden belefő szinte és… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!