levendula lány

Dubarry csirkemell szaftos, sajtszószos besamellel

Annyi étel van, amit még (kezdő háziasszony lévén) nem készítettem el. Általában hetente kétszer főzök nagyobb adagokat és egyszerűen annyi finomság van már felírva a képzeletbeli listámra, hogy több évbe fog telni, mire végigfőzöm.  Nem kell itt nagy dolgokra gondolni, például szerepel rajta egy finom sárgaborsófőzelék, töltött paprika.. ezek az igazi otthoni anya, nagymama ételek!… Tovább »

30 perces sonkás-gombás penne

Ismét tészta! Biztos, hogy már nagyon sokszor leírtam, de hatalmas kedvenc nálunk a tésztakaja, amit mindig különböző variációkban készítünk el. A sajtszósz alapkellék, konyhánk biztos alkotóeleme, szóval szinte mindig ezzel sűrítjük be. Szoktuk variálni a tésztát gombával, vagy sonkával, vagy spenóttal, vagy csirkemellel, vagy másfajta tésztával, vagy olajos tonhallal, de fehérborral is készülhet, vagy fokhagymásan… Tovább »

Vajban sült lazacfilé spenótos pennével brokkoliágyon

Nagyon ritkán eszünk halat, pedig annyira mondják, hogy milyen egészséges. Ráadásul isteni finoman el lehet készíteni. Most lazacot vettünk, ami a leggazdagabb omega 3 forrás, legalábbis azt mondják az okosok. Ez az a kaja nálunk, ami után 10 percenként megszólal az egyikünk, hogy milyen istenifinomat ettünk és ez megy még vagy két napig. Tészta, sajtszósz,… Tovább »

Isteni & extra gyors tagliatelle

Bevallom legszívesebben tésztát ennék tésztával. Ugye szörnyű?! Nem tehetek róla, nagyon imádom és nagyon gyorsan elkészíthető. Emellett ezerféleképp variálható. Kell ennél több?  Ha van rá lehetőség és találok a boltban, spenótos tagliatelle tésztát (~szélesmetéltethez hasonló tradicionális olasz tészta) veszek. Még ennél is jobb, ha a hűtőpultban találok friss tésztát, mert annál nincs jobb. Vagyis lenne,… Tovább »

Gombás-sajtszószos tészta

Avagy hogyan készítsünk nagyon gyorsan valami igazán finomat! Számtalan variációban elkészíthető, csak a képzelet szab határt neki. Speciel most a gombát kellett elkészíteni ma mindenképp, szóval adott volt a keret. Szoktunk borsót is tenni a gomba mellé, ám ezt ma hanyagoltuk (nagyon éhes voltam..). Az első lépés odatenni a tésztának a vizet, ugyanis ez a… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!