levendula lány

Portobello-csiperke gombás fusilli, krémes carbonara szósszal

Atyaég hiányzik a konyha! Annyira ritkán főzök mostanában.. heti egyszer-kétszer. Egyrészt mert az utóbbi hétvégéken többször voltunk otthon Egerben és persze onnan mindig isteni finom kajákkal felpakolva jöttünk haza, másrészt meg éppen nyár eleji “bikinibody” diétában vagyunk Vele, amit csak halkan jegyzek meg Ő sokkal komolyabban vesz és már szinte én tolom le, hogy ‘aber… Tovább »

Olaszos penne, ahogy még biztos nem etted!

Gyorsan leírom, különben elfelejtem és soha többé nem tudnám elkészíteni, ami veszett nagy probléma lenne, mert szenzációsan finom lett. Múlt héten nagymama adott kb 3 kg paradicsomot… Na gondoltam ez aztán nálunk sosem fogy el, aztán este egy kicsit böngésztem a neten; másnap kb a felét félbevágtam, a nagyobbakat negyedeltem, tepsire sorakoztattam őket, felvágtam rá… Tovább »

30 perces sonkás-gombás penne

Ismét tészta! Biztos, hogy már nagyon sokszor leírtam, de hatalmas kedvenc nálunk a tésztakaja, amit mindig különböző variációkban készítünk el. A sajtszósz alapkellék, konyhánk biztos alkotóeleme, szóval szinte mindig ezzel sűrítjük be. Szoktuk variálni a tésztát gombával, vagy sonkával, vagy spenóttal, vagy csirkemellel, vagy másfajta tésztával, vagy olajos tonhallal, de fehérborral is készülhet, vagy fokhagymásan… Tovább »

Szójaszószos csirkemell

Tésztamániánk folytatódik… sosem unjuk meg! Hétvégén különleges módon, most éppen nem tejszínnel és tejföllel készítettük el a tésztánkat, hanem szójaszósszal és az eredmény.. hát valami isteni lett! Teljesen olyan lett, mintha a sarki kínaiban ettünk volna. Szóval slágerkaja lesz, állítom! Hozzávalók:  250 g tészta – jelen esetben spagetti szójaszósz 1 evőkanál méz 4 ek liszt… Tovább »

Kedvenc palacsintatésztám

Nálunk párom készíti a palacsintát mindig, mivel pár éve még képtelen voltam normális tésztát összeállítani. Most már megy, mégis sokkal szívesebben hagyom rá a tészta kikeverését azóta is. Valahogy ő érzésre önt bele mindent és az állaga alapjám állapítja meg, ha már szuper a tészta.  Végre sikerült lemérni az általa összeöntögetett adagot, évek óta mindig elmaradt…. Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!