levendula lány

Felhőpuha ökörszem

Eltelt a hét, jött a péntek és vele együtt a kérdés, hogy mit is süss(ünk)ek a hétvégén? Természetesen ❤️-em rögtön rávágta, hogy túrós batyut. Hm.. értem én, hogy nagyon ízlik Neki – félreértés ne essen, nekem is hatalmas szerelmem ez a batyu – azt mondta: a tiszalöki nagymamájánál töltött gyermekéveire emlékezteti, mert ugyanilyen íze volt… Tovább »

Félórás pihe-puha boci szelet sok túróval

Az utóbbi időben nagyon a kelt tészták és az otthoni péksütik világa felé húzott a szívem, meg leginkább a hasam és szinte teljesen elfelejtettem az egyszerű, fél óra alatt összekeverhető sütiket.  Pár hete anyáéknál ettünk boci szeletet, csak etette és etette magát, nem lehet abbahagyni olyan finom volt. A kakaós tészta szinte elolvadt a szánkban,… Tovább »

Békebeli túrós lepény

Akkor amíg a kuglóf kel, leírom ennek az isteni, hagyományos, igazi nagymama-féle, zsírral készült,  kelt túrós lepénynek a receptjét! Annyira eszméletlen finom, nagyon gyorsan nyoma sem maradt! Tegnap megtartottuk körülbelül egy hónap csúszással a szülinapomat – ez az influenza durván nekem jött a hónapban.. kétszer darált be, ráadásul a kollégákkal és a családdal is ide-oda pingpongoztuk. Szörnyű… Tovább »

Isteni puha túrós batyu, tiszta Nagyi!

Ebben a bejegyzésben ódákat fogok zengeni erről a receptről, előre szólok: veszélyesen finom! Mindenkinek ki kell próbálnia, mert egyszerűen tuti ezerszázalékos a siker! Nekem teljesen olyan ízű lett, minta nagymama készítette volna, ami akkora boldogság, mivel nagymama csak marokra mér ki mindent és egyszerűen nem tudom utánozni amit csinál, viszont ez a recept.. szinte megszólalásig… Tovább »

Habkönnyű epertorta

Ez most egy tortás időszak, de legalább gyarapítom a blog eddig eléggé elhanyagolt ‘torta’ kategóriájának tartalmát.  Tesóm hivatalos családi szülinapja után az osztálytársas-meghívásos-lufis bulira is sort kerített anya, ami szerintem szörnyen elvetemült ötlet, tekintve a tegnapi zsivalyt, a kis baleseteket, illetve a kis összeveszéseket, pfú ha 9 harmadikos kiscsaj találkozik…!  Mondjuk éhen nem maradtak az… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!